Moteur de recherche d'offres d'emploi CACEIS

(Sr.) Compliance Officer M/F


Vacancy details

General information

Entity

CACEIS is the asset servicing banking group of Crédit Agricole and Santander dedicated to asset managers, insurance companies, pension funds, banks, brokers and corporate clients.

Through offices across Europe, North and South America, and Asia, CACEIS offers a broad range of services covering execution, clearing, forex, securities lending, custody, depositary and fund administration, fund distribution support, middle office outsourcing and issuer services.

With assets under custody of €4.2 trillion and assets under administration of €2.2 trillion, CACEIS is a European leader in asset servicing and one of the major players worldwide (figures as of 31 December 2020).

www.caceis.com  

Reference

2021-57649  

Publication date

09/06/2021

Job description

Business type

Types of Jobs - Compliance / Financial Security

Complementary business types

Types of Jobs - Economic and Financial Analysis

Job title

(Sr.) Compliance Officer M/F

Contract type

Permanent Contract

Expected start date

01/07/2021

Management position

No

Job summary

Wil je werken in een dynamisch team met korte lijnen waar jouw bijdrage echt betekenis heeft? Kun jij klantbehoeftes, marktontwikkelingen wijzigingen in wet- en regelgeving vertalen naar de compliance praktijk? Heb jij de expertise en ervaring in de financiële markt en een internationale setting om deze uitdaging aan te gaan en de belangen van CACEIS Bank te behartigen? Dan maken wij graag kennis met je!

Wat ga je doen als Compliance Officer?
De afdeling Compliance is binnen het three-lines- of-defense model, onderdeel van de tweede lijn. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het signaleren van compliance risico’s, het ondersteunen van de eerste lijn bij de implementatie en beheersing ervan, voor de monitoring en de rapportage hierover aan het management. Als Compliance Officer waarborg je dat compliance risico’s, voldoende worden beheerst.
In een gemiddelde werkweek houd jij je dan ook bezig met het:
-Het ontwikkelen, onderhouden, beheren en actief communiceren van het Compliance beleid, de beheersingskaders en procedures.
-Het uitvoeren van 2e lijns monitoring en controls, onder andere op CDD en AML/SWS.
-Het periodiek rapporteren van resultaten aan het management.
-Het ondersteunen van de organisatie in de uitvoering van de SIRA.
-Het uitvoeren van risicoanalyses en het adviseren over te nemen beheersingsmaatregelen zoals in het geval van incidenten.
-Het proactief vergroten van het risicobewustzijn in de organisatie, onder andere door het geven van advies, trainingen en presentaties.

Wat vragen we van jou?
Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste collega met een enorme drive. Je bent een echte teamspeler. Je staat graag voor de groep en kunt discussies leiden.

Daarnaast breng jij het volgende met je mee:
-Je hebt een HBO/WO werk en denkniveau met een afgeronde studie (bijv. op bedrijfskunde, juridisch of economisch gebied);
-Je hebt deze opleiding bij voorkeur aangevuld met een relevante post master opleiding (richting Compliance, Risk en of Operational Audit);
-Je hebt > 5 jaar relevante werkervaring;
-Je hebt kennis op het gebied van en werkervaring met Compliance CDD, -AML/SWS en monitoring.
-Je hebt een kritische oordeelsvorming.
-Je bent in staat om te overtuigen en te beïnvloeden.
-Je bent betrokken en onafhankelijk.
-Je hebt een positieve en zelfstandige werkhouding.
-Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift voor zowel de Nederlandse als Engelse taal.
-Je vindt het leuk om in een internationale setting te werken.

Solliciteren kan op de volgende manier:
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken. Graag ontvangen we een CV met daarbij een motivatiebrief. Wil je meer specifieke informatie over de functie? Dan kun je contact opnemen met Yvonne Veltkamp op 020-557 2494.

Intern: schaal 16-17

 

Position localisation

Geographical area

Europe, Netherlands

City

Amsterdam

Candidate criteria

Minimal education level

Bachelor Degree / BSc Degree or equivalent

Academic qualification / Speciality

-Je hebt een HBO/WO werk en denkniveau met een afgeronde studie (bijv. op bedrijfskunde, juridisch of economisch gebied);
-Je hebt deze opleiding bij voorkeur aangevuld met een relevante post master opleiding (richting Compliance, Risk en of Operational Audit);

Level of minimal experience

6-10 years

Required skills

• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, in woord en in geschrift.

Languages

Dutch, English