Moteur de recherche d'offres d'emploi CACEIS

Medewerker HR Service Centre


Vacancy details

General information

Entity

CACEIS is the asset servicing banking group of Crédit Agricole and Santander dedicated to asset managers, insurance companies, pension funds, banks, brokers and corporate clients.

Through offices across Europe, North and South America, and Asia, CACEIS offers a broad range of services covering execution, clearing, forex, securities lending, custody, depositary and fund administration, fund distribution support, middle office outsourcing and issuer services.

With assets under custody of €4.2 trillion and assets under administration of €2.2 trillion, CACEIS is a European leader in asset servicing and one of the major players worldwide (figures as of 31 December 2020).

www.caceis.com  

Reference

2021-54588  

Publication date

19/04/2021

Job description

Business type

Types of Jobs - Human Resources

Complementary business types

Types of Jobs - Organization / Quality

Job title

Medewerker HR Service Centre

Contract type

Fixed-Term Contract

Term (in months)

12

Expected start date

01/06/2021

Management position

No

Job summary

Ben jij die enthousiaste en gedreven HR medewerker die nauwkeurig kan werken en bijdraagt aan de verdere professionalisering van de HR afdeling? Ben jij iemand die zich met flair beweegt binnen een organisatie en ben jij een kei in de uitvoering van operationele HR administratie? Ben je flexibel en verbindend? Dan is deze vacature iets voor jou!

Voor de afdeling Human Resources is CACEIS op zoek naar een HR Medewerker voor het HR Service Centre. Je gaat aan de slag in een divers HR team: het team bestaat uit een Managing Director, drie Business Partners, een medewerker HR Service Centre, een HR Performance & Reward Manager, een Corporate Recruiter, een Salarisadministrateur en een Arbeidsjurist. De medewerker HR Service Centre is verantwoordelijk voor de HR administratie en zorgt voor een optimale service richting de medewerkers binnen CACEIS Nederland.                      

Over de functie

Wij bieden jou als HR Medewerker een veelzijdige en uitdagende HR functie. Je fungeert voor HR-operations als eerste aanspreekpunt over procedures, processen en HR vragen voor- en van medewerkers. Je signaleert procesverbeteringen- en optimalisatie en je stemt  dit af met betrokken afdelingen. Je bent in staat mee te werken en mee te denken over het verbeteren van werkwijzen en processen. Verder houd je je dagelijks bezig met de personeelsadministratie (instroom, doorstroom en uitstroom), je beheert de digitale personeelsdossiers, helpt bij het maken van HR rapportages/data analyses, de verwerking van de maandelijkse personeelsmutaties, verzuimmeldingen en het voorbereiden van de administratie rondom onboarding. Hierin werk je nauw samen met de salarisadministrateur. Daarnaast heb je een grote (administratieve) rol binnen het Career Centre. Dit centre is opgezet naar aanleiding van de overname van KAS BANK N.V. door CACEIS.

Naar wie zijn we op zoek?

Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in de richting van HRM, Personeel en Arbeid, MER of een andere relevante opleiding;
Je hebt ongeveer 2-5 jaar relevante werkervaring met het verzorgen van HR administratie, bij voorkeur in de financiële dienstverlening;
Je hebt affiniteit met en/of aantoonbare basiskennis van HR data/analyses;
Je kunt werken met verschillende MS Office toepassingen;
Kennis van AFAS Profit is een pre;
Je beschikt over grondige kennis van arbeidsrecht en sociale wetgeving;
Je denkt klantgericht en je weet verbinding te leggen tussen mensen en afdelingen;
Je denkt in oplossingen en je hebt een flexibele werkhouding en werkt zelfstandig;
Je toont initiatief en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord in geschrift, voor zowel de Nederlandse als Engelse taal;
Je bent vrolijk, niet uit het veld te slaan, optimistisch en assertief.

Wij bieden een salaris tot zo’n € 42K bruto per jaar, op basis van 36 uur per week.

(Intern schaal 13/14)

Position localisation

Geographical area

Europe, Netherlands

City

Amsterdam

Candidate criteria

Minimal education level

Bachelor Degree / BSc Degree or equivalent

Academic qualification / Speciality

Je hebt een relevante (HBO-niveau of vergelijkbaar) opleiding

Level of minimal experience

0-2 years

Experience

Je bent leergierig, flexibel en stressbestendig; Je bent risico bewust, nauwkeurig, klantgericht en werkt gestructureerd; Een teamspeler die initiatiefrijk is en actief met veranderingen binnen de groep aan de slag wil gaan; Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.

Required skills

• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, in woord en in geschrift.

Languages

Dutch, English