En poursuivant votre navigation, vous acceptez l’utilisation de cookies à des fins d’authentification et d’ajout de favoris. En savoir plus
Moteur de recherche d'offres d'emploi CACEIS

Specialist Investment Services (Amsterdam) M/F


Vacancy details

General information

Entity

CACEIS is the asset servicing banking group of Crédit Agricole dedicated to institutional and corporate clients.

Through offices across Europe, North America and Asia, CACEIS offers a broad range of services covering execution, clearing, depositary and custody, fund administration, middle office outsourcing, forex, securities lending, fund distribution support and issuer services.

With assets under custody of €2.6 trillion and assets under administration of €1.7 trillion, CACEIS is a European leader in asset servicing and one of the major players worldwide (figures as of 31st December 2018).  

Reference

2020-51692  

Publication date

18/11/2020

Job description

Business type

Types of Jobs - Asset Management

Complementary business types

Types of Jobs - Economic and Financial Analysis
Types of Jobs - Information systems / IT Project management
Types of Jobs - Operations

Job title

Specialist Investment Services (Amsterdam) M/F

Contract type

Permanent Contract

Expected start date

01/12/2020

Management position

No

Job summary

Pensioenfondsen opereren in een beweeglijke markt met veranderlijke wet- en regelgeving. Als Specialist Investment Services werk je op de operationele afdelingen van het CEP. Jij weet als geen ander welke wijzigingen relevant zijn voor klanten, wat de impact daarvan is op processen en hoe deze landen in het SimCorp Dimension systeem. Jij adviseert hier dan ook actief over en voert wijzigingen en nieuwe processen door.

Daarnaast speur je naar oorzaken van productieproblemen en zorg je voor snelle en structurele oplossingen. Ad hoc los je vragen en wijzigingsverzoeken van klanten op. Hoe druk je ook bent, je hebt de deadlines van alle projecten scherp op je netvlies staan en houdt ook de geleverde kwaliteit scherp in de gaten.
Dit alles doe je vanuit het Centre of Excellence for Pensions, de afdeling die zich specialiseert in administratie en rapportage dienstverlening voor pensioenfondsen. Allereerst voor de Nederlandse markt, onze ambitie ligt op Europees niveau. Je maakt dan ook deel uit van een enthousiast en ambitieus team, met internationale ambitie.
Tijdens een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met het:
voortouw nemen in het verbeteren van onze werkprocessen en onze oplossingen voor klanten en het daarin meenemen van andere collega's;monitoren, analyseren en evalueren van relevante ontwikkelingen en het volledig, tijdig en nauwkeurig rapporteren daarvan;doorlopend verbeteren van workflows en processen, o.a. door het detecteren, prioriteren en structureel oplossen van knelpunten;implementeren en onderhouden van (nieuwe) producten, systemen en rapportages, in nauwe samenwerking met zowel lokale als internationale teams.

Wie zoeken we?

Onze ideale Specialist Investment Services is iemand die geen workflow of proces kan zien, zonder het te willen verbeteren. Jij ziet dan ook in no-time wat er efficiënter kan voor klanten en/of gebruikers en neemt graag het voortouw in het ontwikkelen van de oplossing. Daarbij weet je mensen te overtuigen van het nut en de noodzaak van verandering en neem je hen mee in de juiste richting.
Snel schakelen, prioriteiten bijstellen en de juiste mensen inlichten? Als hands-on teamspeler hoef jij hier niet over na te denken. Jij begrijpt dat sommige problemen zoveel impact hebben op klanten, dat ze direct moeten worden opgelost. Als sterke bruggenbouwer weet je bovendien snel en efficiënt een netwerk op te bouwen in binnen- en buitenland. 

Position localisation

Geographical area

Europe, Netherlands

City

Amsterdam

Candidate criteria

Minimal education level

Bachelor Degree / BSc Degree or equivalent

Academic qualification / Speciality

Een hbo- of wo-diploma in financiën, economie, toegepaste economie, econometrie of gelijkwaardig.

Level of minimal experience

6-10 years

Experience

Minimaal zo'n 5 jaar relevante werkervaring (in vermogensbeheer).
Kennis van Nederlandse effectenmarktpraktijken en -regelgeving.
Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).
Ervaring met het beheer van financiële activa en beleggingsrapportages voor institutionele klanten en toezichthouders.
Grondige kennis van aandelen en fixed income producten, evenals derivaten en alternative investments.
Kennis van beleggingsstrategieën, rapportagesystemen, beleggingsprocedures.
Diepgaande kennis van SimCorp Dimension en de functionaliteiten.
Sterke voelsprieten in de markt.
Jij weet precies wat er speelt en wat relevant is voor onze organisatie en onze klanten.

Technical skills required

Simcorp Dimension

Languages

Dutch, English